Carnaval Festival, lachend genieten, zelfs voor de kleinsten. Als je in het wagentje stapt begint het avontuur. Op een rustig tempo beweeg je je langs de mooiste voorstellingen. De verschillende ruimtes en scenes zijn gebaseerd op verschillende landen en culturen. Het deuntje van de muziek speelt vrolijk af terwijl jij je blijft verbazen over de creativiteit van de makers. Naast je zit een kindje die zichtbaar zit te genieten. De Carnaval Festival is een prachtige, rustige attractie voor elke leeftijd.

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

Culturen en landen

In de attractie ga je langs verschillende landen en culturen die worden uitgebeeld door dansende poppen. Ook het decor waar de poppen in bewegen is aangepast aan het thema. Een greep uit de landen die je kan vinden in de Carnaval Festival zijn:

  • Duitsland
  • Spanje
  • Frankrijk
  • China
  • Hawai
  • De Alpen
  • België
  • Nederland

Op het einde van de attractie is nog een prachtige eindscène te vinden, waar alle culturen samenkomen.

Feitjes over Carnaval Festival

De attractie is ontworpen door Joop Geesink. Hij heeft ook Loeki de Leeuw bedacht. Loeki de Leeuw was dan ook een tijdje in de Carnaval Festival te vinden. De oorspronkelijke figuren: Joki en Jet, werden echter in 2012 teruggeplaatst en Loeki de Leeuw werd weggehaald. Joki is te herkennen aan de rode neus. Jet is een klein vogeltje. Tijdens de opening in 1984 kregen alle bezoekers dan ook rode neuzen uitgedeeld. Deze actie is tijdens een aantal jubilea nog herhaald.

Bijna iedereen kent het deuntje van de attractie wel uit het hoofd, het gaat er dan ook niet vanzelf weer uit. Een leuk weetje is; dat de muziek is gecomponeerd door Toon Hermans en Ruud Bos. Elke cultuur en land kennen net een ander arrangement zodat de muziek mooi past bij de uitgebeelde cultuur.

De klassieker: Carnaval Festival, staat dus zelfs vandaag nog garant voor een lach op ieders gezicht.

Wat is jouw ervaring met het Carnaval Festival? We zijn benieuwd naar je mening. Laat dit hieronder weten.

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties