Heerlijk scheuren over de Oude Tufferbaan. Altijd al eens in een oldtimer willen rijden? Te dure hobby om er zelf aan te beginnen? Maak dan een paar ritjes in de oldtimers van de Efteling. Lekker karen over de Oude Tufferbaan.

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=W3TVtdOfI3k)

Praktische, leuke en nuttige informatie over de Oude Tufferbaan.

 • Ga je een rit maken op de Oude Tufferbaan, dan neem je plaats in een T-Ford.
 • Je vindt de ingang aan het Ruigrijkplein.
 • Er zijn 17 autootjes beschikbaar en de wachttijden vallen meestal nog aardig mee. Neem je een gele, een rode of blauwe? Je rijdt ongeveer 6,5 km/per uur. De oldtimers hebben een elektrische motor.
 • Het parcours is bijna 600 meter lang. Per uur kunnen er zo’n 1200 bezoekers van de Efteling een ritje maken.
  – Laat een van je jongste kinderen helpen met sturen. Nu mag het een keer! Kinderen die korter dan 1 meter zijn, mogen niet zonder begeleiding in deze attractie.
 • Het entreegebouw is duidelijk herkenbaar, gebouwd in Anton Pieckstijl.
 • Tijdens de rit, die ongeveer 4 minuten duurt, kom je langs grasvelden, bloemperken, heuvels en allerlei landbouwwerktuigen. Genoeg te zien dus onderweg. Ook ga je een paar keer over een bruggetje en dwars door een gebouw.
 • De rit is verder tamelijk rustig, want er is geen muziek aanwezig.
 • In 1984 reden de Fords voor het eerst over het park. Een aantal jaren geleden zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen zoals kettingen en ijzeren staven langs de deuren van de auto’s.
 • Ga je al te woest sturen, dan hoef je evengoed nog niet bang te zijn dat je van de weg rijdt. In de bochten word je zeker gecorrigeerd als dat nodig is. Laat dus gerust jongere kinderen ook een poosje sturen. Trek je al te wild aan het stuur, dan kan de rit wel wat hortend en stotend verlopen.

Ben jij wel eens in deze attractie geweest? We zijn benieuwd naar jouw mening, hoe jij het ervaren hebt. Praat mee door hieronder het formulier in te vullen.

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties