De Efteling stoomtrein is sinds 1969 een attractie in de Efteling. De stoomtrein rijdt door 2 rijken: het Marerijk en het Ruigrijk. Tijdens de rit zie je de Efteling eens vanuit een ander perspectief en kun je lekker uitrusten. Als bezoeker van de Efteling reis je gratis met de stoomtrein. De eerste rit vertrekt een half uur na openingstijd. Per uur rijdt er gemiddeld 3 keer per uur een trein. Tijdens drukken dagen kan dit oplopen tot 5 ritten per uur. Stoomtrein Ruigrijk is een attractie voor het hele gezin. Kinderen met een lengte onder de 1 meter mogen alleen onder begeleiding in de trein.

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

Met de stoomtrein naar het Ruigrijk.

Het traject van de Stoomtrein is meer dan 2 kilometer lang. Wil je het Ruigrijk bezoeken? Stap dan uit op Station De Oost. Op dit grote station vind je een stationsrestaurant, diverse kiosken, een wachtkamer en sanitaire voorzieningen. Natuurlijk bezoek je het Ruigrijk niet alleen voor het mooie station, maar vooral voor de spectaculaire attracties in dit rijk. De volgende attracties bijvoorbeeld mag je echt niet missen:

Instappen Station Marerijk-Raveleijn.

Voor een ritje met de stoomtrein maar Ruigrijk stap je in op station Marerijk-Raveleijn. Vanaf dit station start ’s morgens de eerste rit en eindigt aan het eind van de dag de laatste rit. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan het fantasierijke Marerijk.

Hier zijn alle attracties van de Efteling te vinden.

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties