Hoe zou je Villa Volta in de Efteling het beste kunnen omschrijven? Een soort illusionistische show waarin je het gevoel hebt dat je allerlei kanten op beweegt en zelfs over de kop gaat, maar in werkelijkheid is dat niet zo! Klinkt een beetje gek misschien, waardoor soortgelijke attracties zoals Villa Volta ook wel een “madhouse” wordt genoemd. Villa Volta is erg bijzonder en uniek, want het was de eerste attractie in deze “madhouse”-categorie! Sinds de opening van Villa Volta in 1996 zijn er namelijk in andere pretparken soortgelijke attracties nagebouwd.

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

In de winter:

De Villa Volta.

Eftelings eigen ontwerper en creatief directeur Ton van de Ven heeft het concept en de uitwerkingen voor Villa Volta bedacht. De attractie vertelt een verhaal dat gebaseerd is op de Bokkenrijders. In de 18e eeuw was deze roversbende berucht en volgens de overlevering werd de bendeleider Hugo van den Loonsche Duynen vervloekt nadat de Bokkenrijders de Abdij van Postel hadden bestormd.

Deze vloek zorgde ervoor dat Hugo nooit meer rust kan krijgen en dat zijn huis (de Villa Volta) steeds in de rondte draait. De vloek zal pas komen te vervallen als iemand zijn huis binnenkomt die “een reine ziel als van een pasgeboren kind” bezit.

De show in de Efteling bestaat uit drie onderdelen:

  • De eerste voorshow: Het eerste gedeelte bevat een hoorspel en hier wordt het verhaal van de Bokkenrijders verteld.
  • De tweede voorshow: Hier maken we kennis met Hugo, die in zijn monoloog vertelt hoe hij Abdij van Postel bestormd had en sindsdien is vervloekt.
  • De hoofdshow: In het laatste en tevens hoofdgedeelte van de show kun je in levende lijve de vervloeking ondervinden in Hugo’s huiskamer. De ruimte lijkt door illusionistische effecten steeds heftiger te bewegen en de bankjes en de muren lijken los te komen!

In de attractie wordt dus de indruk gewekt dat je helemaal over de kop en heen en weer beweegt doordat het interieur 360 graden om de bankjes heen kan draaien. Dit illusie-effect wordt vergroot doordat de bankjes waarop je zit, ook zelf kunnen bewegen.

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties