Kleuterhof, de geschiedenis en huidige situatie. Klein, klein kleutertje, wat doe je in mijn hof? Je plukt er alle…. Je kent dit grappige oude liedje vast wel toch? In de Efteling vind je een echte Kleuterhof. Een speeltuin waar kinderen bijna alles mogen en kunnen. Kortom, een eldorado voor peuters en kleuters.

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

De geschiedenis van de Kleuterhof

De Kleuterhof heeft nogal wat veranderingen ondergaan. Van 1960 tot 1990 was deze speeltuin te vinden ongeveer op de plek waar nu de Vlindermolen staat. De doelgroep was alle kinderen tot 8 jaar. Echt voor de wat kleinere kinderen dus. De grotere speeltuin lag direct naast de Kleuterhof.

De jongens en meisjes vermaakten zich met wippen, schommels, klimrekken, een zandbak, een volière en een groot zwembad. Beeldbepalend was een witte, knielende olifant van steen midden in het pierenbad. Met zijn slurf spoot hij water. Op het moment dat in 1990 het Volk van Laaf wordt gebouwd, verdwijnt de Kleuterhof min of meer. In 1994 verschijnt er gelukkig een nieuwe hof voor de kleuters.

De huidige Kleuterhof

De speeltuin wordt door de meeste mensen vooral Speelland genoemd. Spelen in deze tuin is goed te combineren met een bezoek aan het restaurantencomplex Panorama. Het speeltuintje ligt er vlak bij. Opvallend aan de Kleuterhof zijn de felle, primaire kleuren van de speeltoestellen. Aansprekend voor jonge kinderen, maar ouderen vinden dit vaak minder fraai. Wat vind je zoal in deze aantrekkelijke speeltuin?

  • De Klokhuiswip
    Uit het klokhuis komt een klein rupsje gekropen. Het klokhuis zelf staat op een paal, aan de onderkant steken er 2 aardbeien uit die de zitting van de wip voorstellen. Gaan de kinderen wippen, dan bewegen de wijzers op de klok.
  • De Stappiano
    Door op de toetsen te stappen, maak je met deze piano muziek. Er is een reuzegroot muziekboek met hierin allerlei bekende kleuterliedjes. Door middel van het stappen met de voeten kunnen de kinderen deze liedjes naspelen op de piano.
  • De Tuimelbeer
    Helemaal leuk voor de kleinsten. Deze grote, gele teddybeer ligt op de grond en kan ronddraaien.

Review het Kleuterhof

Ben je hier wel eens in geweest in de Efteling? We zijn benieuwd naar jouw ervaring met deze attractie. Laat dit weten door hieronder het contactformulier in te vullen.

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties