Veel mensen kennen het spookhuis wel van de kermis. In het spookhuis kon je even lekker griezelen en al snel stond je weer veilig buiten. De Efteling heeft niet zomaar een spookhuis, maar een echt spookslot. Het spookslot werd in 1978 ontworpen door de opvolger van Anton Pieck en was zijn eerste project. Het spookslot was de start van een flinke uitbreiding van de Efteling die tot ver in de jaren 80 zou duren en stuwde de bezoekersaantallen flink omhoog. In het spookslot wordt elke 10 minuten een spookachtige show opgevoerd, waar ook nog de nodige techniek bij komt kijken.

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

Het Spookslot in de Efteling.

De buitenkant van het spookslot ziet eruit als een oude vervallen ruïne van een kasteel, geheel in de authentieke Anton Pieck stijl. De muren zijn ruw en begroeid met groen. In een deel van de muur is een doodshoofd te herkennen. Wanneer je het spookslot binnenkomt kom je een donkere gang waar je al wordt voorbereid op de nodige horror, met een geest in de vorm van een jammerende man en over oplichtende ogen die je vanuit het donker aankijken.

Spookachtige ornamenten

Vervolgens kom je in de ronde zaal die enigszins verlicht is en waar je allerlei spookachtige ornamenten kunt zien. Daarna kom je in een donkere gang die als wachtruimte dient. Hier zie je een oosterse geest verschijnen met een glazen bol. Vervolgens gaan de deuren open en kom je de showruimte binnen. Daar wordt een spookachtige show opgevoerd, met een stoet zingende monniken, heksen, grafstenen en en zwevende hekken. Na de show kom je door de uitgang vanzelf weer buiten te staan.

De techniek van de attractie.

De hele show bestaat uit allerlei bewegende poppen, dieren en onderdelen. In de tijd dat het spookslot geopend werd, was de techniek behoorlijk vooruitstrevend. Veel onderdelen bewogen door de techniek van perslucht toe te passen. De techniek is flink verbeterd en in de kelder van het spookslot staat dan ook een kast met computers die alles aansturen. Totaal kent het slot zo’n 500 lichtbronnen en 116 luidsprekers met 12 versterkers.

Review.

Ben jij hier wel eens in geweest? We zijn benieuwd naar je mening over deze attractie.

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties