Disneyland Parijs openingstijden
Disneyland Parijs openingstijden

Disneyland Parijs openingstijden

Wie één of meerdere dagen naar Disneyland Parijs gaat, wil natuurlijk zoveel mogelijk tijd in het park doorbrengen. Misschien lukt het dan om een ritje in al je favoriete attracties te maken, de parade te bewonderen én een handtekening van Goofy te scoren. In Disneyland lijk je altijd tijd te kort te komen en met een beetje pech verlies je ook nog de nodige minuten in de rij voor die populaire achtbaan. Grote kans dus dat je tot sluitingstijd wil blijven om zoveel mogelijk uit je dag te halen! Maar wat zijn eigenlijk de openingstijden van Disneyland Parijs?

De openingstijden van Disneyland.

Openingstijden Disneyland Parijs
Bron: https://www.disneylandparis.com/nl-nl/faq/park-openingstijden-programma/

Hoe lang het park precies open is op de dag(en) van jouw verblijf, kun je vanaf 90 dagen van te voren checken op de officiële website van Disneyland Parijs.

Wanneer geopend?

De openingstijden kunnen namelijk van dag tot dag verschillen, afhankelijk van het seizoen, de dag en of het vakantie is of niet. In het hoogseizoen, waar ook de kerstperiode onder valt, is het park het langst open: van 09:00 uur tot 22:00 uur.

Walt Disney Studios.

De Walt Disney Studios sluiten altijd al een paar uur eerder. In het laagseizoen zijn de openingstijden een stuk korter. Op bijvoorbeeld een doordeweekse dag in januari opent Disney om 10:00 uur en sluiten de poorten om 18:30 uur. Daar staat tegenover dat je op deze dagen minder voor je entreeticket betaalt en bovendien is het in het laagseizoen en doordeweeks vaak rustiger in het park, waardoor de wachttijden korter zijn.

Om echt alles uit je dag te halen, verblijf je in een van de geselecteerde Disney Hotels. Gasten van deze hotels kunnen namelijk gebruik maken van de Extra Magic Time, waarmee je buiten de reguliere openingstijden het park mag betreden. Dit kan voor openingstijd of na sluitingstijd zijn. Eén ding is zeker: er zijn tijdens dat uur maar weinig bezoekers in het park, waardoor je in alle rust van je favoriete attracties kunt genieten.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig, deel dit dan op social media. Zo kunnen wij de pagina nog beter maken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke attracties

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties