Eddie de Clown
Eddie de Clown

Eddie de Clown

Eddie de Clown (Walibi Halloween Fright Night). Elk jaar is het in oktober weer zover: de Halloween Fright Night, het themamaand in Walibi Holland! Onlosmakelijk verbonden met deze Halloweenmaand is Eddie de Clown. Deze horror-clown heeft qua uiterlijk wel wat weg van Batman-schurk de Joker en staat erom bekend de Walibi-bezoekers de stuipen op het lijf te jagen! Sinds 2007 is Eddie de clown, entertainer, de mascotte van Halloween Fright Nights in Walibi Holland.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=6MCiI3mnuYs)

Eddie de Clown

Walibi Holland is niet het enige pretpark waar een enge horror-clown rondloopt, want Eddie is eigenlijk het broertje van Jack “The Clown” Schmidt. Dit personage maakte in 2000 zijn eerste opwachting tijdens het Halloween Horror Nights-event in het Amerikaanse attractiepark Universal Orlando Resort.

Jack was ooit een circusclown die helemaal is doorgedraaid en nu een seriemoordenaar is geworden en zijn slachtoffers vermoordt met een sadistisch gevoel voor humor. Wat dat betreft is Jacks broertje Eddie niet anders! Eddie de Clown houdt er namelijk ook wel van om zijn slachtoffers op een “humoristische” wijze om het leven te brengen.

Nog een aantal weetjes over Eddie

Eddie de Clown Walibi
Bron: https://www.walibi.nl/frightnights/nl/tickets/tickets/online-ticket-halloween-fright-nights
 • Sinds 2017 heeft Eddie de Clown zijn eigen gebied in Walibi Holland: Eddie’s Area. In dit monsterlijke toevluchtsoord staan foodtrucks, een bar, verschillende horror-personages en een schuilplaats in de vorm van een vervallen botsauto-attractie.
 • Vanaf 2018 krijgt Eddie zijn eigen attractie in Walibi Holland: Eddie’s Chains of Death, een zweefmolen.
 • Eddie treedt sinds 2018 ook op in zijn eigen Eddie’s Roast Show, waarin hij het lot laat beslissen wat er met zijn slachtoffers moet gebeuren.
 • Eddie de Clown wordt in Walibi Holland gespeeld door acteur Rudy Hellewegen.

Je kunt Eddie vinden in de scare zone van het park, waarin naast Eddie’s Area ook een aantal andere scare gebieden (onder andere Twisted Hellfire en Pirate’s Cove) en een aantal andere spookhuizen staan, zoals Jefferson Manor en The Clinic.

3 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Esmaralda waning schreef:

  Gisteren in Walibi geweest. Wat een zeer zeer trieste vertoning halloween daar. Maar heel die Eddie is nergens te vinden. Dus misschien moeten jullie neer zetten Eddie is nergens te vinden. Het meest erge is na 8 jaar is het dan gelukt om naar Walibi te gaan met halloween en dan loop je daar rond in de regen en geen Eddie te zien. Waar je eigenlijk wel een beetje heel erg op had gehoopt. En dan ga je op de laatste dag van het seizoen en op 31 oktober en is het zo verschrikkelijk tegen gevallen. Had zo graag op de foto gewild met Eddie maar helaas geen Eddie. Verder ben ik erg teleurgesteld in heel het halloween in Walibi.

 • Marianne Schets schreef:

  Echt cool Zelfs toen ik er heen ging had ik Eddie de clown shirt dinner

Alle attracties

 1. Ik vind het een supergezellig kinderpark. Ook voor mama en papa's, en opa's en oma's, valt er veel met de…

 2. Echt cool Zelfs toen ik er heen ging had ik Eddie de clown shirt dinner

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.