Diergaarde Blijdorp tickets


Een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp draait natuurlijk om het bewonderen van de mooiste en meest fascinerende dieren! Dan is het wel handig als je de dieren ook goed kan zien en zelf makkelijk kan bepalen welke dieren je bekijkt. Daarvoor moet het niet te druk zijn in de dierentuin, want dan moet je bij iemand op zijn nek zitten om over de mensenmassa heen te kijken en word je meegesleurd in de stroom van mensen naar het volgende verblijf. Gelukkig valt er redelijk in te schatten hoe druk het op bepaalde dagen wordt, waarbij Blijdorp zelf ook helpt!

Tickets voor Diergaarde Blijdorp.

Tickets Diergaarde Blijdorp
Bron: https://www.diergaardeblijdorp.nl/koop-tickets/

Standaard drukte
Zoals wel te verwachten is, is het in de weekeinden drukker dan doordeweeks, en tijdens schoolvakanties drukker dan daarbuiten. Er zijn echter elke week, vakantie of niet, drukkere momenten:

  • Woensdagmiddag
  • In de weekeinden, met name zondagen
  • Bij mooi weer

De woensdag(middag)en en weekeinden zijn voor veel kinderen natuurlijk vrije dagen, waardoor er tijd is voor dit soort leuke uitjes. Een zeer bepalende factor voor de drukte in de dierentuin is natuurlijk het weer! Als het zonnetje lekker schijnt, is het aangenamer om een dag grotendeels buiten door te brengen dan wanneer het regent. Als je de drukte wil ontlopen en niet vies bent van een beetje regen, dan zijn de natte dagen perfect om in alle rust van de dieren te genieten!

Handig om te weten

Dierentuinen zijn een populaire bestemming voor schoolreisjes, die de nodige drukte met zich mee kunnen brengen. Hier kan rekening mee gehouden worden, aangezien de meeste schoolreisjes in de maanden april, mei en juni georganiseerd worden. Buiten deze maanden vinden ook wel schoolreisjes plaats, maar aanzienlijk minder. Ook met de invloed van het weer kan je natuurlijk al een beetje rekening houden. Op de website van Diergaarde Blijdorp is onder de kop ‘Agenda –> Selecteer een dag’ een indicatie van de verwachte drukte per dag te vinden, érg handig!

Heb je een tip die je wilt delen? Reageer dan op dit bericht. Vond je dit artikel nuttig, deel dit dan op je social media.

Voor vragen, opmerkingen en correcties, laat dit weten door hieronder het formulier in te vullen.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *