Efteling museum
Efteling museum

Efteling Museum

Beleef magische momenten in het Efteling Museum. Het meest magische museum van Nederland is ongetwijfeld het Efteling Museum. De expositie werd in 2017 met succes in een nieuw kleedje gestoken, naar aanleiding van het 65-jarige jubileum van het pretpark. Een attractieve mix van foto’s, voorwerpen, tekeningen en filmmateriaal loodst je doorheen meer dan 60 jaar pretparkgeschiedenis. Vol verbazing loop je langs de honderden voorwerpen die herinneren aan lang vervlogen tijden. Je maakt er kennis met betoverende ontwerpen van Anton Pieck en historische mijlpalen als de intrede van Holle Bolle Gijs. Ook de recentere attracties komen aan bod, zoals de lancering van de spectaculaire achtbaan Baron 1898. Lees hieronder verder over het Efteling museum.

Efteling

Bekijk hier alle informatie >>

  • Het grootste en leukste attractiepark van NL

  • Vele bijzondere attracties

  • Verschillende shows

  • Tal van bijzondere overnachtingen


  • Bekijk hier de prijzen >>

Geschiedenis in het Efteling museum

Het Efteling museum
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/efteling-museum

De Tovertafel vol geschiedenis is het nieuwe centrale punt in het museum. Deze interactieve kaart laat je kennismaken met alle wonderlijke weetjes over het park. Je klikt er van perkamentrol naar perkamentrol, die stuk voor stuk uitgebreide informatie onthullen. Alles wat je maar wilde weten over Het Sprookjesbos, De Ganzenhoedster of De Vliegende Hollander kom je hier beslist te weten.

Wonder Depot

Het Wonder Depot laat je opmerkelijke voorwerpen uit de collectie van de Efteling zien. Soms griezelig, soms grappig, maar telkens bijzonder. De ingelijste ontwerpen van Anton Pieck en Ton van der Ven werden aangevuld met schetsen en bouwplannen van nog andere kunstenaars die aan nieuwe elementen voor de Efteling meewerkten. De vitrines werden verrijkt met kleurrijke polaroidfoto’s van bezoekers, die je een reis door de tijd laten maken. Ongeacht het jaartal, lachende gezichtjes troef!

De Indische Waterlelies

Museum Efteling
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/efteling-museum

Op dit moment loopt in het museum de expositie over De Indische Waterlelies. Dit verhaal werd vijftig jaar terug geschreven door de toenmalige Belgische koningin Fabiola. Het sprookje werd het decor voor een grootse en succesvolle attractie, die na de opening in 1966 jarenlang voor plezier zorgde.

Het Efteling Museum is zeker en vast de moeite waard om even binnen te lopen wanneer je het park bezoekt. Het is klein, maar biedt aan iedere bezoeker, ook de allerkleinsten, een unieke blik in de schatkamer van de Efteling.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle attracties

  1. Ik vind het een supergezellig kinderpark. Ook voor mama en papa's, en opa's en oma's, valt er veel met de…

  2. Echt cool Zelfs toen ik er heen ging had ik Eddie de clown shirt dinner

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.