Pretparken Europa

Waar je ook bent in Europa, er is vrijwel altijd wel ergens een pretpark in de buurt. Zijn jullie kinderen helemaal verslaafd aan spannende achtbanen of ben je zelf een grote fan van de meest spectaculaire attracties, dan kan dat bijna overal. Misschien wil je tijdens de zomervakantie in Frankrijk of Italië een pretpark bezoeken. Welke zijn er zoal?

Op de kaart:

Overzicht met pretparken in Europa:

Pretparken Europa
(Bron: https://www.pretparkennederland.nl/pretparken-europa/)
  • Gardaland in Italië

De naam zegt het al: ben je op vakantie bij het Gardameer, dan is een bezoekje aan attractiepark Gardaland goed te doen. Er is een themapark, een theater en speeltoestellen voor kleinere kinderen. Qua attracties vind je er onder meer de Blue Tornado en de Magic Mountain.

  • Phantasialand in Duitsland

Een pretpark bij onze buren is Phantasialand. Het ligt in de buurt van Keulen en hoort niet voor niets bij de top 15 van de meest bezochte pretparken in Europa. Het park is zeer vernieuwend bezig. Veel oude attracties zijn afgebroken en vervangen door nieuwe.

  • Linnanmäki in Finland

Ja, ja, zelfs in Finland vind je een pretpark. Er zijn 44 attracties die variëren van rustig tot super cool. Je betaalt geen entree voor dit park, maar voor de meeste attracties moet je wel een ticket of een polsbandje kopen. Er is ook een aquarium waar je kunt genieten van de prachtige onderwaterwereld.

  • Parc Astérix in Frankrijk

Dit park bevindt zich zo’n 35 km bij Parijs vandaan. Helemaal gebaseerd op de stripverhalen van Asterix en Obelix. Er zijn hier zelfs 7 verschillende achtbanen!

Europa Park in Duitsland

Na Disneyland is dit het meest populaire pretpark van heel Europa. Er zijn 14 gedeelten in dit park die allemaal een ander stuk van Europa uitbeelden. Je kunt chillen in verschillende mega spannende achtbanen, terwijl er ook genoeg te beleven valt voor kleinere kinderen. Echt voor ieder wat wils dus.

  • Disneyland Parijs in Frankrijk
Disneyland Parijs
(Bron: https://book.disneylandparis.com/HotelSearchState.aspx)

Het grootste en meest populaire pretpark van heel Europa. Hier moet je gewoon een keer zijn geweest.

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. We zijn benieuwd welk pretpark jij de moeite waard vindt om te bezoeken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke attracties

Bob Efteling

Bob

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties