Pretparken Frankrijk top 10

Gezinsvakanties of vakanties met vrienden kunnen niet zonder leuke dagjes uit. Een themapark bezoeken is dan ook een onmisbaar onderdeel van een geslaagd verblijf. Frankrijk heeft naast de grotere parken ook veel kleinere, meer regionale themaparken. Zoek het themapark dat het dichtst bij je vakantiebestemming ligt of kies het park dat je wilt bezoeken en plan jouw vakantie eromheen! Je zult zeker iets vinden waar al jouw vrienden of het hele gezin blij mee zal zijn – het is tenslotte het hoogtepunt van je vakantie! Bekijk hieronder de top 10 pretparken in Frankrijk.

Wat is de top 10 pretparken van Frankrijk?

Pretparken Frankrijk top 10
(Bron: https://www.pretparkennederland.nl/frankrijk-top-10/)

In welk soort themapark je ook geïnteresseerd bent, Frankrijk heeft heel wat te bieden. Of je nu op zoek bent naar parken met een enorme verscheidenheid aan spannende attracties en leuke activiteiten om van te genieten met je favoriete personages, waterparken met gigantische glijbanen, of meer educatieve parken die heel leuk zijn en ook kinderen iets bijleren – er is voor ieder wat wils!

Het grootste en bekendste park in Frankrijk is ongetwijfeld Disneyland in Parijs, maar er is ook het gestroomlijnde op multimedia-technologie gebaseerde Parc du Futuroscope en de historische Puy du Fou, dat in 2012 tot beste attractiepark ter wereld werd uitgeroepen. In al deze parken moet je minstens een volledige dag besteden om alles te ontdekken. Bovendien kun je bij de meeste parken kiezen voor een korte vakantie op het terrein.

Hieronder tien favoriete themaparken die je kunt bezoeken als je de zomer in Frankrijk doorbrengt met je gezin of vrienden.

  1. Disneyland Parijs
  2. Parc du Futuroscope: de attracties van het park draaien allemaal om technologie en multimedia en verschillende attracties hebben THEA-prijzen gewonnen
  3. Puy du fou: reis naar het verleden met spectaculaire live-actieshows. Van Vikingen tot musketiers, van Romeinen tot middeleeuwse ridders, er zijn hier een hele reeks historische personages te bewonderen
  4. Festyland
  5. Parc de Préhistoire de Bretagne
  6. Terra Botanica
  7. Cité de l’Espace: voor de ruimtevaart fanatiekelingen
  8. Parc Astérix
  9. Vulcania: voor wie in het hart van een actieve vulkaan wil stappen
  10. Aqualand – Bassin d’Arcachon: voor eindeloos waterplezier
Disneyland
(Bron: https://www.disneylandparis.com/nl-nl/)

Welk pretpark is volgens jou absoluut de moeite waard om te bezoeken? Reageer dan hieronder.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke attracties

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties