Pretparken Drenthe

De attractieparken Drouwenerzand, Duinen Zathe of Slagharen bezoeken? Maak er een weekendje Drenthe van! De provincie Drenthe is gelegen in het noordoostelijke deel van Nederland. Als een van de meest dunbevolkte provincies van Nederland, heeft Drenthe een aantal bossen en brede rivieren. De steden Assen en Emmen zijn de belangrijkste steden met industrie, terwijl de rest van de regio voornamelijk wordt gebruikt voor landbouw. Bekijk hieronder meer over de pretparken in Drenthe en de geschiedenis van de provincie.

Pretparken en de geschiedenis van Drenthe!

Pretparken Drenthe
(Bron: https://www.drouwenerzand.nl/)
  • De rijke geschiedenis van Drenthe

Er zijn aanwijzingen dat Drenthe sinds de prehistorie bevolkt is geweest. Kunstmatige verschijnselen uit het Wolstonian tijdperk, die bijna 150.000 jaar oud is. Deze artefacten zijn enkele van de oudste in het land. Experts geloven dat de regio ooit tot de bronstijd één van de dichtstbevolkte van Nederland was. De hunebedden die de regio overheersen, zijn het tastbaarste bewijs van deze bewering. Deze mysterieuze structuren werden ergens rond 3500 voor Christus gebouwd. Er zijn in totaal 54 hunebedden in Nederland, waarvan 53 in Drenthe.

Wat valt er te beleven in Drenthe?

Omdat Drenthe zo dunbevolkt is, biedt het niet zo een rijk nachtleven als andere delen van Nederland. De regio heeft echter prachtige bossen, meren en rivieren waar natuurliefhebbers van zullen houden. In Drenthe vind je:

  • Dierentuin in Emmen
  • Jaarlijkse TT in Assen
  • Orvelte Park met een aantal huizen die een glimp van het verleden weergeven
  • Drentse museum in Assen
  • Meren en bossen in Borger
  • Kamp Westerbork in Hooghalen, het laatste kamp in Nederland vóór Auschwitz
  • Fietsen en paardrijden in de natuur. De beste manier om Drenthe te verkennen is per fiets.
  • Verscheidene routes werden aangelegd om kleine dorpjes te bezoeken en de schoonheid van de Drentse natuur maximaal te beleven

Logeren kan in Duinen Zathe of Slagharen, beide hebben een camping

Andere attracties voor kinderen: Rijk der Kabouters (Eext), Speel- en Ijsboerderij de Drentse koe (Ruinerwold), DX Aventurepark (Gasselte), Kinderboerderij De Hofstede (Assen) en nog veel meer.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen per e-mail toegezonden worden. Nuttig artikel? Delen stellen we erg op prijs.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke attracties

Bob Efteling

Bob

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties