Snelste achtbanen Nederland

Achtbanen zijn altijd de grootste publiekstrekkers van pretparken. Een pretpark is geen volwaardig pretpark als er ook niet een spannende achtbaan aanwezig is. Vrijwel elk pretpark in Nederland heeft dan ook wel één of meerdere achtbanen. Maar naar welk pretpark moet je eigenlijk als je maximaal wilt genieten van een achtbaan? Welke achtbanen behoren tot de snelsten van Nederland?

De snelste achtbanen van Nederland:

Snelste achtbanen Nederland
(Bron: https://www.walibi.nl/nl/attracties/goliath)
  • Goliath

De Goliath staan in Walibi Holland en is met stip de allersnelste achtbaan van Nederland sinds 2002. De maximale snelheid van deze 1.214 meter lange achtbaan is 106 km/u. De achtbaan zelf is niet heel erg spectaculair, maar meer standaard, waarbij je een maximale hoogte bereikt van 46,8 meter, waarna je met 106 km/u naar beneden valt. Een ritje in de Goliath duurt zo’n anderhalve minuut.

  • Gold Rush

De Gold Rush is een achtbaan in pretpark Slagharen. Deze achtbaan werd in 2017 geopend en hierin bereik je een maximale snelheid van 95 km/u. De achtbaan is met 400 meter vrij kort, maar je wordt hierin wel drie maal van een hoogte van 33 meter gelanceerd. Een ritje is mede door de korte baan, ook erg kort, circa 50 seconden.

  • Fenix

De Fenix staat in attractiepark Toverland en is splinternieuw. De achtbaan werd in juli 2018 geopend. Ook de Fenix haalt een topsnelheid van 95 km/u en de achtbaan heeft drie inversies, waarbij je over de kop gaat. In de Fenix ga je maximaal 40 meter de lucht in race je in 1,20 minuten over de 813 meter lange baan.

De Baron 1898 in de Efteling

Hoewel de Python in de Efteling bekend staat als een spannende achtbaan, behoort hij niet tot de snelste achtbaan. Dit is namelijk Baron 1898. Het bijzondere aan deze achtbaan is dat je in deze achtbaan ook nog eens verticaal 30 meter naar beneden valt. In Baron 1898 bereik je een maximale snelheid van 90 km/u op een baan van 500 meter.

  • Troy

Nog een achtbaan in attractiepark Toverland is Troy met een maximale snelheid van 90 km/u. Het is ook een houten achtbaan ruim 1077 meter. In deze achtbaan zitten verder geen inversies, vooral ook vanwege het feit dat deze van hout is. Een ritje in Troy duurt anderhalve minuut.

Meer:

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle attracties

  1. Ik vind het een supergezellig kinderpark. Ook voor mama en papa's, en opa's en oma's, valt er veel met de…

  2. Echt cool Zelfs toen ik er heen ging had ik Eddie de clown shirt dinner

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.