Sprookjes Efteling

De Efteling wordt ook wel eens aangeduid als De Wondere Wereld van de Efteling en dat is niet voor niets! Het is de plaats waar sprookjes tot leven komen. Dit prachtige park is geschikt voor jong en oud. En zeg nou zelf: je bent toch nooit te oud om van sprookjes te houden. Waarom komen juist hier sprookjes tot leven?

Efteling

Bekijk hier alle informatie >>

  • Het grootste en leukste attractiepark van NL

  • Vele bijzondere attracties

  • Verschillende shows

  • Tal van bijzondere overnachtingen


  • Bekijk hier de prijzen >>

Sprookjes in het Sprookjesbos van de Efteling

Sprookjes Efteling
(Bron: Efteling.com)

Het Sprookjesbos is het oudste gedeelte van het park. Bijna elk sprookje kun je hier terugvinden die voornamelijk zijn geschreven door Hans Christian Andersen en de Gebroeders Grimm. Het Sprookjesbos is een prachtige plek waar je je lekker kind kan voelen en rustig kan gaan kijken naar de vele sprookjes die zijn geschreven door echte grootheden.

Het leuke aan het Sprookjesbos is dat dit het oudste gedeelte is van heel het park. Vele mensen die er nu met hun kleinkinderen komen, waren er vroeger als kleine kinderen met hun eigen ouders geweest. Het is wel te zeggen dat bijna iedereen wel met het Sprookjesbos is opgegroeid.

De Efteling is een park dat is verdeeld in verschillende themagebieden. Hierdoor kun je je even echt in een andere wereld wanen. Zo is er een wereld voor mensen die dol zijn op reizen, en voor echte stoere mensen is er Ruigrijk. Zo kun je je fantasie de vrije loop laten gaan in de andere themagebieden. Met de themagebieden kun je op zoek gaan naar je eigen avontuur net zoals in een sprookjesachtige wereld.

Roodkapje en Ezeltje Strikje.

Characters komen er ook tot leven. Zo kun je bijvoorbeeld gerust Roodkapje een keer voorbij zien huppelen of Ezeltje Strikje. Door middel van dit soort leuke extra’s in het park komen niet alleen je dromen maar ook sprookjes tot leven.

Ontdek de sprookjes in de Efteling en beleef een echt avontuur. Ze noemen het niet voor niets een Wereld vol Wonderen!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle attracties

  1. Ik vind het een supergezellig kinderpark. Ook voor mama en papa's, en opa's en oma's, valt er veel met de…

  2. Echt cool Zelfs toen ik er heen ging had ik Eddie de clown shirt dinner

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.