Pretparken top 10

Een pretpark staat voor plezier met het hele gezin. In elk attractiepark zijn dan ook wel attracties voor zowel de allerkleinsten als voor volwassenen terug te vinden. Ben je van plan om een fijn weekendje, een zwoele zomerdag of koele herfstavond door te brengen in een dergelijk themapark? Dan zijn dit de 10 leukste pretparken die Nederland rijk is!

Maak hieronder een keuze en bekijk de informatie
Efteling

Bekijk hier de attracties >>
Slagharen

Bekijk hier de attracties >>
Walibi Holand

Bekijk hier de attracties >>
Duinrell

Bekijk hier de attracties >>
Avonturenpark Hellendoorn

Bekijk hier de attracties >>
Toverland

Bekijk hier de attracties >>
Toverland

Bekijk hier de attracties >>

De top 10 populaire pretparken in Nederland:

Pretparken top 10
(Bron: https://www.efteling.com/nl)

10. Drouwenerzand

Drouwenerzand zet zichzelf in de markt als het meest voordelige pretpark van Europa. Een bewering waar misschien wel een grond van waarheid in zit. De entree is alleszins spotgoedkoop en dan nog eens inclusief wat eten en drinken. Dit park is geknipt voor kinderen tot 13 jaar.

9. Plopsa Indoor Coevorden

Geopend in 2010 en een nieuwe uitbreiding in de catalogus van de Plopsa pretparken. Ideaal voor de kleintjes!

Plopsaland Indoor Coevorden
(Bron: https://www.plopsaindoorcoevorden.nl/nl)

8. Drievliet

Drievliet in Den Haag is voor de net wat grotere kinderen. Er zijn al redelijk wat achtbanen voor thrill seekers en leuke animatieshows.

7. Hellendoorn

Hellendoorn werd enkele jaren geleden nog compleet vernieuwd. Verwacht hier enkele van de beste waterattracties van Nederland en fun met het hele gezin.

6. Koningin Juliana Toren

Dit bijzondere park richt zich voornamelijk op de jongere leeftijden. Met meer dan 60 attracties is er alleszins heel wat te doen. Julianatoren kan zorgen voor een leuk dagje uit.

5. Toverland

Toverland is een deels overdekt attractiepark in het zuiden van Nederland. De troeven? Een schitterend design en prachtige shows.

4. Walibi Holland

Walbi Holland is het pretpark voor wie op zoek is naar achtbanen. Met toppers zoals de Condor, Goliath en de Robin Hood kan het niet mislopen.

3. Duinrell

Duinrell is Wassenaar biedt het legendarische Tikibad aan, een leuke camping en natuurlijk ook een behoorlijk assortiment aan attracties. Ideaal voor een weekendje fun.

2. Slagharen

Slagharen is een park voor het hele gezin dat tal van evenementen organiseert doorheen het jaar en sterk vormgegeven is. Een echte must!

1. De Efteling

De Efteling is misschien wel het mooiste pretpark van heel Europa dus het spreekt voor zich dat het ook deze plek bezet in de lijst voor Nederland.

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Reageer dan hieronder.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke attracties

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties