Efteling winkel
Efteling winkel

Efteling winkel

Als je een dag naar de Efteling gaat, wil je misschien ook wel een leuk souvenir meenemen. Er zijn namelijk tal van souvenirs te koop door het gehele park van knuffelbeesten, posters en dvd’s. Vrijwel alle figuren en attracties worden wel op de Efteling souvenirs afgebeeld of hebben een bepaalde link met een souvenir. Met een Efteling souvenir kun je ook thuis nog even nagenieten en komen er telkens weer mooie herinneringen boven aan je bezoek, bij het zien van je souvenir. Een souvenirwinkel is voor de Efteling niet nieuw. Al sinds de opening van het park in 1952 stond er ook een souvenirwinkel.

Efteling

Bekijk hier alle informatie >>

  • Het grootste en leukste attractiepark van NL

  • Vele bijzondere attracties

  • Verschillende shows

  • Tal van bijzondere overnachtingen


  • Bekijk hier de prijzen >>

Welke winkels / shops zijn er in de Efteling?

Efteling webshop
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/informatie/webshop

De Efteling kent meerdere winkels waar je allerlei spullen van de Efteling kunt aanschaffen en één grotere hoofdwinkel. Deze winkel heet Efteldingen. Efteldingen is gevestigd in het karakteristieke toegangsgebouw van de Efteling, het Huis van de Vijf Zintuigen.

De winkel is volledig rond en staat vol met schappen van donker hout met allerlei ornamenten. Toen Efteldingen in 1995 geopend werd had het nog een neutraal thema en was de inrichting wat zakelijk met veel wit. Sinds 2007 heeft winkel een metamorfose ondergaan en is het interieur veel gezelliger en is het vooral in het thema van de Eftelingmascotte Pardoes.

Eftelingmascotte Pardoes

Pardoes heeft in de winkel dan ook een centrale plaats gekregen in de vorm van een groot standbeeld. In de winkel is er ook een snoephoek aanwezig. Logischerwijs in het thema snoep, dus het interieur van de snoephoek is behoorlijk roze. De etalages van Efteldingen laten verschillende thema’s en attracties van de Efteling zien.

Er zijn door het hele park verspreid nog kleinere winkeltjes, maar dan met artikelen die betrekking hebben op de omgeving. De attracties Droomvlucht, Fata Morgana, Symbolica en PandaDroom hebben hun eigen souvenirwinkel met enkel souvenirs over de attractie zelf.

Souvenir Express.

Koop je voor 15:00 souvenirs in één van de winkels, dan hoef je daar niet de gehele dag mee rond te lopen. Laat je aankoop achter in de winkel en de Souvenir Express, een elektrisch vrachtautootje haalt je aankopen op, zodat je deze aan het einde van de dag bij de garderobe kunt ophalen. Je kunt je aankopen ook naar de balie van het Efteling Hotel of van de Efteling vakantieparken laten brengen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle attracties

  1. Ik vind het een supergezellig kinderpark. Ook voor mama en papa's, en opa's en oma's, valt er veel met de…

  2. Echt cool Zelfs toen ik er heen ging had ik Eddie de clown shirt dinner

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.